Nederlands

NederlandsDe Ashram | Ashram - Hoe regel je een bezoek?

Belangrijk: Gedurende je verblijf in de ashram moet je altijd een sarong dragen.

Er is een mooie collectie sarongs te koop in de ashram winkel.

Roken en alcohol consumptie is niet toegestaan binnen de ashram.

Hoe boek je je verblijf

Laat de ashram liefst een maand voor je geplande bezoek per email aan [email protected] weten wanneer je aankomt - vermeld je naam, de datum, vluchtvaartmaatschappij, tijd van aankomst en het vluchtnummer. Als het druk is zijn niet alle soorten kamers beschikbaar, daarom raden we je dringend aan ruim van te voren te boeken. We beschouwen je boeking als definitief zodra je ons je vluchtgegevens hebt doorgegeven. Bevestig je boeking nog een keer 1 week voor je aankomst. We kunnen je afhalen van het vliegveld; de kosten zijn ongeveer IDR 600,000 (ca. € 43) voor een enkele reis.

Een minimum verblijf van vijf dagen is verplicht voor iedereen die voor het eerst komt.

Accommodatie en prijzen       Contactgegevens

Vervoer van en naar het vliegveld

Komang driverDe ashram ligt op ongeveer 2 uur rijden van het vliegveld van Denpasar. Bij aankomst in de luchthaven staat er iemand van de ashram klaar bij de aankomsthal (Arrivals) met een bordje met de tekst: 'Ratu Bagus Ashram'. Om je te laten ophalen moet je je aankomstdatum en tijd en je vluchtnummer ruim van te voren doorgeven per email aan [email protected]

Het vervoer vanaf of naar het vliegveld kost ongeveer 600.000 Rp (ca. € 43) per rit. Als je met meer mensen tegelijkertijd reist, kun je dit bedrag samen delen.

Plan je vlucht liefst zo dat je niet later aankomt dan 23.00 uur en niet vroeger wegvliegt dan 9 uur. We kunnen in een enkel geval buiten deze uren vervoer regelen maar daar zullen extra kosten aan verbonden zijn, te betalen aan de chauffeur.

Visum

Let op dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn op de datum van vertrek uit Indonesië.
group westerners
De Indonesische regering rekent geen visumkosten meer voor ingezetenen van de meeste Europese en Aziatische landen. Als je minder dan 30 dagen wilt blijven heb je géén visum nodig om Indonesië binnen te komen, maar je kunt je verblijf niet verlengen. Als je van plan bent langer dan 30 en minder dan 60 dagen te blijven, kun je nog steeds een 30 dagen visum kopen bij aankomst en dat verlengen tijdens je verblijf in Indonesië. Op dit moment kost een visum voor 30 dagen 375,000 Indonesische roepiah, contant te betalen.

In de meeste landen is het ook mogelijk een 60 dagen toeristenvisum aan te vragen bij de Indonesische ambassade in het land waar je woont. Het is goed dit ruim voor je vertrekdatum te doen. Het 60 dagen visum is niet bij aankomst op het vliegveld verkrijgbaar. Voor inwoners van bepaalde landen kan dit 60 dagen visum vier maal worden verlengd, steeds voor 30 dagen. In enkele landen heb je een sponsorbrief van een inwoner van Indonesië nodig om dit visum aan te vragen.

Als je een 60 dagen toeristenvisum wilt aanvragen in een ander land dan waar je woont, heb je een sponsorbrief nodig. In dat geval kun je contact opnemen met ons door een mail te sturen naar [email protected]. Wellicht kunnen we daarmee helpen.

Als je van plan bent je verblijf in Bali te verlengen bewaar dan je ticket en boarding pas van je inkomende vlucht. De Immigratie Authoriteit wil deze zien voor ze je visum verlengen.

Munteenheid

De munteenheid op Bali is de Indonesische rupia.North Villa

De ashram accepteert nu ook credit cards, daarvoor wordt 3% bankkosten extra gerekend.

Je kunt contant voor je verblijf betalen in Euro's, Engelse ponden of US $, rupia nemen we ook aan, maar het is niet nodig eerst je geld in rupia om te wisselen. Je kunt ook van te voren betalen met een bankoverschrijving. Vraag bij je boeking per e-mail om de bankgegevens en vermeld dat je in euro's wilt betalen.

Het is een goed idee om voor je persoonlijke uitgaven wat geld te wisselen in rupia's bij een geldkantoortje in Denpasar of door te pinnen op het vliegveld. Er zijn veel pinautomaten in Bali, maar als je in de ashram bent, is de dichtstbijzijnde geldautomaat vrij ver weg: 1 uur rijden. Bovendien geven de pinautomaten maar een klein bedrag per transactie.

Op deze website kun je de dagkoers van de Indonesische rupia zien:

http://www.gwktravelex.nl/NL/Koersconverter/

naar De Ashram