Nederlands

Nederlands Ratu Bagus en zijn werk | Ratu Bagus - zijn leven en zijn werk

Ratu Bagus is een energiemeester en spiritueel leraar die ons helpt gelukkig te zijn. Iedereen die hem ontmoet wordt geraakt door zijn zachtheid, zijn liefde voor de mensheid en zijn oneindige compassie. Hij is zowel nederig als krachtig, zacht en ook sterk, hij heeft een heerlijk gevoel voor humor en accepteert alle mensen zoals ze zijn.

Ratu is oneindig creatief in het vinden van nieuwe manieren om een verlangen naar spirituele groei en een sterkere connectie met onze ziel in ons op te wekken. Hij ziet het Licht dat wij werkelijk zijn en nodigt ons uit om onze ware identiteit te vinden.

Ratu heeft het leven van velen diep geraakt en de ontmoeting met hem kan een waarachtige ommekeer in ons leven betekenen.

Het begin

Ratu werd in november 1949 in Gianyar (Bali) geboren als vierde van negen kinderen. Hij had een moeilijke jeugd. Zijn vader stierf toen Ratu nog heel jong was. Financieel was het krap, er was niet genoeg geld voor de eerste levensbehoeften . Als jonge man droomde hij ervan om militair te worden. Hij wilde soldaat worden omdat hij geloofde in discipline. Voor hem was discipline de sleutel tot succes; tot drie maal toe meldde hij zich aan, maar telkens zonder resultaat. Hij begreep toen dat dit niet voor hem was weggelegd.

Daarna verhuisde hij naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, en vond snel werk bij een transportbedrijf, waar hij acht jaar bleef. Onvoldaan verhuisde hij terug naar Bali, waar hij als ambtenaar bij de regering werkte. Na twaalf jaar in deze baan voelde hij een drang om dichter bij de natuur te zijn. Hij besloot boer te worden en in een kleine gemeenschap te gaan wonen.

Hij koos voor het dorp Muncan aan de voet van de heilige berg Mount Agung, waar hij eenden en varkens hield en leefde daar met zijn vrouw Mama en zijn twee kinderen. Hij werkte jarenlang op deze manier, maar voelde een sterk verlangen in zich groeien om één te worden met het universum en de schepper. Hij begon regelmatig te mediteren op verschillende heilige plaatsen in Bali.

Op een dag kreeg hij een visioen van het goddelijke op de helling van Mount Agung: daarbij kreeg hij de naam "Ratu Bagus Jaya Kesuma Kawi" en hem werd verteld dat hij een belangrijke taak te vervullen had en dat hem de kracht was gegeven om het lijden van de mensheid te verlichten.

De mensen om hem heen kwamen uit heel arme dorpen en Ratu wist dat zij geen toegang hadden tot gezondheidszorg en scholing, en dat ze soms het slachtoffer werden van levensbedreigende ziektes. Ratu begon daar aan zijn opdracht: mensen te helpen om zichzelf te genezen.


“Voordat ik Ratu kende was mijn vader heel ziek. Niets had geholpen, we hadden ook geen geld om een ziekenhuis te betalen. Hij werd alsmaar zieker en er was niemand die hem kon helpen. Hij kon eten noch drinken en werd steeds magerder. Er was geen hoop meer en we hoorden dat hij de volgende dag zou sterven. We waren ten einde raad en we besloten mijn vader naar Ratu te brengen

Ratu keek even naar mijn vader, raakte zijn hoofd aan en gaf hem een glas met door hem gezegend water. Tot mijn verbazing dronk hij het glas leeg. De laatste tijd was hij niet in staat geweest iets te drinken. Ik was onmiddellijk overtuigd van Ratu’s helende kracht.

Mijn vader kwam weer op krachten en leefde nog twintig jaar heel gelukkig. Daarna besloot ik meer van Ratu te leren en kwam permanent in zijn ashram wonen.'
Sukri, Bali

Toen het nieuws over deze en andere genezingen bekend werd, ontstond er al snel een kleine gemeenschap op Ratu's land en in september 1988 stichtte Ratu officieel zijn ashram.

In 2007 werd Ratu gevraagd om Brahmaan te worden, hindoeïstisch priester in de hoogste orde, al was hij niet in de Brahmanenkaste geboren. Het was een erkenning voor zijn helende gaven en zijn levenslange toewijding aan het helpen van de mensheid.

Verbondenheid met het Westen

Een Italiaanse yogaleraar die in 1993 langs de ashram kwam, voelde zo'n sterke energie dat hij daar aanklopte. Hij bleef een tijdje en had een heel diepe en intense ervaring. Terug in Italië vertelde hij overal wat hij had meegemaakt en weldra was er een groep van 25 mensen die Ratu uitnodigden voor een bezoek aan Italië. Vanaf dit moment begon Ratu in het Westen bekend te worden en is er een stroom bezoekers aan de ashram op gang gekomen.

Intussen zijn er shakers in meer dan 40 landen en hun aantal groeit snel doordat het steeds meer bekend wordt hoe heilzaam zijn werk voor ons is. Ratu legt er steeds de nadruk op dat wij samen als groep groeien.

Er is een groot netwerk van westerse shakers die regelmatig samen trainen en er zijn veel shakegroepen in Europa en daarbuiten. Er worden shakedagen en retreats georganiseerd om ons de kans te bieden om samen één te zijn.

Ratu talks to his students

Ratu's visie

Het is Ratu's visie en missie om vrede en geluk in de wereld te brengen, een wereld te scheppen waar mensen in harmonie met elkaar en de natuur leven, zonder oorlogen of ziekte. Een wereld vol lachende mensen die zich bewust zijn dat ze verbonden zijn met de universele bron van licht en liefde.
Ratu on chairRatu leert ons steeds weer dat wij allen spirituele wezens zijn die een vonk van Gods licht in ons dragen, onze ziel. We komen allen van dezelfde bron waarnaar we terugkeren aan het eind van ons leven. Onze zielen zijn hetzelfde, altijd jong, alleen onze lichamen verschillen. Wat ons scheidt van onze bron is het gestoorde denken dat vol is van negatieve gevoelens en nare herinneringen. Ons denken is ons grootste obstakel voor een gelukkig leven. Daar ligt de oorzaak van alle ziekte en lijden. Het denken verduistert het stralende licht van onze ziel.

Ratu heeft de kracht gekregen om goddelijk licht in ons lichaam over te dragen, om de goddelijke vonk in ons weer te laten gloeien. Dat is ons innerlijk heilig vuur dat lichaam en geest kan zuiveren. Met eindeloos geduld en met zachtheid brengt hij licht in onze ziel, zodat wij kunnen zien wie we werkelijk zijn. Zijn licht laat ons de duisternis van binnen zien, onze negatieve patronen, maar ook hoe wij die kunnen omzetten in positieve energie.

Hij leert ons van onszelf te houden, positief en gelukkig te worden. Hij motiveert ons om de beperkingen die wij onszelf hebben opgelegd te overwinnen en onze eigen innerlijke kracht op te wekken zodat wij onze opdracht in dit leven volgens het goddelijke plan kunnen vervullen. Dan wordt het leven gemakkelijk, dan zijn er geen obstakels meer.

Met de Ratu Bagus bio-energetische meditatie komt spiritualiteit in ons tot leven als een heilige vibratie. We kunnen voelen dat God in ons leeft. Ons lichaam en onze organen worden sensitiever, we leren onderscheid te maken tussen goed en kwaad, tussen wat juist en wat onjuist is. Ons leven wordt dan bestuurd door onze ziel, die voortdurend in contact is met de grote, universele ziel. Ons denken volgt dan wat de ziel ons ingeeft.

naar Ratu Bagus en zijn werk