Nederlands

NederlandsShaken | Bio-Energetische Meditatie

Ratu in Taman

Bio-energetische meditatie staat ook bekend als shaken en is werkelijk een training die je leven verandert. Dit kan dankzij de energiemeester Ratu Bagus, die het vermogen heeft om pure energie aan ons over te dragen.

Deze training is een manier om de zuivere levensenergie en onze spiritualiteit, die latent in ons aanwezig is, te laten ontwaken. Daarmee wordt de kracht in ons aangewakkerd waarmee we onszelf kunnen genezen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.

Omdat Ratu wil dat onze spiritualiteit stijgt naar een niveau waarop we haar echt ervaren en begrijpen, hecht hij groot belang aan praktische training, meer dan aan theorie of ideeën. Deze training genereert als het ware een vuur dat alle blokkades in lichaam en geest zuivert. Dit gebeurt spontaan. Hierdoor kan wie we werkelijk zijn op een natuurlijke wijze te voorschijn komen.

Het shaken doe je door spontaan schuddende bewegingen te maken met je lichaam. Dat is tegelijkertijd simpel, maar ook heel krachtig. Veel mensen die het shaken beoefenen, zien op korte termijn positieve veranderingen in hun leven. Door contact te maken met Ratu’s energie worden spontane bewegingen in ons lichaam opgewekt. Het gevoel dat je hierbij ervaart is fantastisch. Sommigen beschrijven ze als warmte, elektriciteit of vuur in het lichaam. Anderen ervaren een verbondenheid met hun ziel, met God, met wie ze echt zijn. We shaken met het vertrouwen dat deze intelligente energie ons geeft wat we nodig hebben en laten ons lichaam deze energie volgen.

Het shaken brengt ons harmonie, eenheid, geluk en gezondheid.

Mensen van alle leeftijden kunnen de bio-energetische meditatie beoefenen, dit is een geschenk voor iedereen.

Tijdens het shaken zingen we de Gayatri mantra - dit geeft een sterke vibratie in het lichaam en opent onze energiecentra. Hieronder de tekst en de vertaling:

Frangipani

GAYATRI MANTRA

Om Bhur Bhuva Swah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dheemahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

U bent de bron van alle kracht
waarvan de stralen het bestaan verlichten
Verlicht ook mijn hart zodat het ook uw werk kan doen

Het proces

Ratu holding handsWat 'het proces' wordt genoemd, is een noodzakelijk groeiproces in de training. De energie wordt tijdens het shaken sterker en drijft al het negatieve uit ons lichaam. Ons lichaam wordt door het proces op een natuurlijke manier gereinigd. Dit kan zich uiten in sterke lichamelijke en emotionele ontladingen, hoesten, lachen, schreeuwen, dansen, enz.

Als we meer trainen, wordt de connectie met het heilig vuur sterker. Daardoor kunnen we meer leren van het heilig vuur.

De antwoorden op de dieperliggende vragen over onszelf, ons leven en onze bestemming worden duidelijk. Na een tijd krijgt ons lichaam een magische kwaliteit, we krijgen een groter gevoel van vrijheid en liefde voor onszelf en onze omgeving.

Lachen als medicijn

Laughing medicine

Lachen is een belangrijk onderdeel van wat Ratu ons leert. Blijf positief, wat er ook gebeurt in je leven. Tijdens de training kun je een oncontroleerbaar lachbui krijgen - een schaterlach dat echt is en van binnenuit komt, vanuit de ziel. Ratu zegt dat door dit lachen al onze chakra’s geopend worden en dat de energie dan extra helend is voor ons lichaam.

Door te lachen krijgen we een sterke connectie met onze ziel. Lachen maakt ons los van alle beslommeringen, maakt ons bewuster en brengt ons waar we echt thuis zijn in onszelf. Het denken valt weg en we "zijn" er gewoon.

Ratu zegt steeds: “Probleem? Geen probleem!' Door te lachen stimuleren we onze positieve levenshouding.

'Door de trainning leren we van onszelf te houden en met een glimlach door het leven te gaan.' – Ratu Bagus

"Om Swastiastu Ratu Bagus"

Deze mantra kunnen we op elk moment gebruiken, tijdens de meditatie of in ons dagelijks leven. Door onze aandacht op deze mantra te richten en hem in ons hart te herhalen roepen we de hulp van Ratu en de energie in. Ratu zegt dat dit heel eenvoudig is, maar toch alles omvat.

naar Shaken