Nederlands

NederlandsShaken | Meer over de shake sessies

Een shake sessie begint met stille meditatie en/of met het zingen van de Gayatri mantra, terwijl we op de grond zitten.

Tijdens het shaken zingen we samen de Gayatri mantra. We proberen ons zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat we één zijn in het zingen.

Meditatie

Meditatie is een belangrijk onderdeel van de training. Het brengt ons in contact met ons Zijn, met de Ziel. We mediteren met energie.

Om contact met de energie te maken heffen we onze handen boven ons hoofd en voelen de energie in het lichaam komen. Na een tijdje kun je je armen laten zakken. Als je voelt dat je de connectie kwijt raakt, kun je via deze techniek weer contact maken. Zorg dat je gemakkelijk zit, zodat je niet afgeleid wordt.

Tijdens de meditatie zeg je van binnen de mantra Om Swastiastu Ratu Bagus of de Gayatri mantra.

Cirkels

De laatste 20 minuten van de sessie vormen we concentrische cirkels, waarbij we elkaars hand vasthouden en blijven shaken. Als we in de ashram zijn en buiten shaken, vormen we een cirkel rond de tempel en als er genoeg mensen zijn, twee cirkels.

Eén person staat in het midden van de cirkel, de volgende cirkel wordt gevormd door 3 mensen, dan 5, de volgende cirkel 8, dan 12. Als er genoeg mensen zijn vormen we nog meer cirkels, zo dicht mogelijk bij de binnenste cirkels. Het is beter om met de armen gestrekt meer cirkels aan de buitenrand te hebben dan dat de buitenste cirkels te ver van het midden verwijderd zijn.

De energie is het sterkst in het midden. Als je een proces hebt is het aan te raden om zo dicht mogelijk bij het midden te staan, zodat je optimaal profijt hebt. Als je graag in het midden wilt staan, doe dat dan.

Ratu wil dat we de cirkels zo snel mogelijk vormen zodat er geen energie verloren gaat. Als het te lang duurt om de cirkels te vormen verliezen we de kans om met maximale energie door te gaan. Daarom is het de verantwoordelijkheid van ieder van ons om de cirkels zo snel mogelijk te vormen.

Het is belangrijk om in de cirkels elkaars hand te blijven vasthouden. Als de energie heel sterk is, is het van belang de connectie te behouden en niet een innerlijke blokkade de kans te geven ons uit de energie halen en de cirkel te verbreken.

Tijdens de cirkel zingen we:

Om Shakti Om Shakti Om
Brahma Shakti, Vishnu Shakti, Shiva Shakti, Om

 

Bhajans

De sessie eindigt met het zingen van de volgende mantra’s en bhajans:

Hare Ganesha x3
Om Dum Durgayei Namaha x11
Mahadeva x3
Lokah Samastah Sukhino Bhavantu x3
Om Shanti Shanti Shanti Om

Hier kun je meer lezen over de mantra’s en bhajans: Ashram mantra’s en bhajans

Dit is een video met een opname van de mantra’s en bhajans, en wat impressies uit de ashram.naar Shaken